پلورالیسم

وجود عقاید و نظر های متفاوت در جامعه ،چیزی نیست که بتوانیم به راحتی از آن عبور کنیم

پلورالیسم نظریه هایی را در بر میگیرد که به لزوم کثرت عناصر و عوامل در جامعه و مشروعیت منافع آنها باور دارد. در سیاست به معنای کثرت و استقلال گروه های سیاسی،فرهنگی و اجتماعی در نظام است.

پلورالیسم امروزه یک مفهوم دینی هم پیدا کرده وآن عبارت است ازاینکه همه ادیان آسمانی راه رستگاری هستند.

*( کتاب ریشه های انقلاب ایران --- نوشته ی عظیم رفیع زاده عضو هیات علمی دانشگاه آزاد واحد رشت)

وجود عقاید و نظر های متفاوت در جامعه ،چیزی نیست که بتوانیم به راحتی از آن عبور کنیم که عبور از آن هیچ نتیجه ای جز درگیری در جامعه به همراه نخواهد داشت. حال اینکه کدام تفکر بهتر است، به همین سادگی نمی توان به آن رسید. در نگاه من، جلوه های تاریک اندیشه های شما ،چنان بر جلوه های روشن اندیشه هایتان سایه افکنده، که به آن نزدیک نمی شوم. و جلوه های روشن اندیشه های خودم ،چنان بر جلوه های تاریک اندیشه هایم ،سایه افکنده که من را قانع میکند که بر آن استوار باشم. و این تعصب است.

اگر قرار است ما داشتن جامه با یک نگرش واحد را راز پیروزی و داشتن جامعه ای پویا بدانیم، به سختی در اشتباه هستیم. چراکه همانطور که در بالا گفتم رسیدن به آن دشوار است وهمین طور، شوروی ها را بس است، که در یکدست کردن فرهنگی و سیاسی آدمیان شکست خفت بار و عبرت آموز خوردند.

همیشه یک اندیشه،اندیشه ناب نیست. به فرموده علی (ع) : حق خالص و باطل خالص اگر وجود داشتند،هیچکس در گزیدن حق و ترک باطل تردید نمی کرد. اما آدمیان همیشه فکر میکنند که باورهای خود ناب تر و انسان را به سعادت نزدیک تر میکند در حالی که اندیشه و باور دیگران انسان را به نابودی می کشاند.

آنچه تو گنجش توهم می کنی        زان توهم گنج را گم می کنی

واین نگاه برگرفته از تعصب، سبب دوری از حقیقت می شود. شاید این اندیشه ها راه های جداگانه ای برای رسیدن به سعادت باشد.در اینجا می توان به مثال معروف موسی و شبان اشاره کرد.

باید پذیرفت که ما در جامعه، با کثرت باوری مواجه هستیم. حتی اگر آن را دوست نداشته باشیم.اما در مواردی در برابر آن جبهه می گیریم. مگر میشوداعضای یک خانواده یک جور فکر کنند.مگر میشود حل یک مسئله فقط یک راه داشته باشد. کثرت باوری بالقوه در یک جامعه وجود دارد.

گفتم به کام وصلت خواهم رسید روزی        گفتا که نیک بنگر شاید رسیده باشی

برای داشتن یک جامعه پویا که همگی احساس وجود داشته باشند، باید به عقاید مختلف احترام گذاشت و وجود آنها رادر کنار خود پذیرفت.

 گویی که همه ی دین ورزان پیروان طریقه ی واحدند. اما بر خود، نام های گوناگون می نهند.

اختلاف خلق از نام اوفتاد        چون به معنا رفت آرام افتاد

* گردآوری *

نظرات 1 + ارسال نظر
ناصر عبدیلر شنبه 20 شهریور‌ماه سال 1389 ساعت 10:57 ق.ظ http://www.elimiz.ir

با سلام خدمت شما وب گرامی
من از وبلاگ شمار بازدید کردم بلاگ جالبی دارید ، مطالب خوبی هم داره.
می خواستم ببینم اگه دوست دارید با سایت ما هم سر بزنید www.elimiz.ir شما اگه دوست داشته باشید می تونید لینک منو توی وبلاگتون قرار بدید و برای من نظر بزارید و یا ایمیل بزنید تا هم شما رو لینک کنم.
عنوان سایت من : گالری عکس بازیگران
آدرس : www.elimiz.ir
ایمیل webmaster@elimiz.ir

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد