آیا حجاب قانون است یا فرهنگ؟

آنچه که می گویم تنها برای عرض یک سوال است .ودر غیر این صورت قصد ندارم چیزی را زیر سوال ببرم. به خصوص فرهنگ ها و باورها در یک جامعه را که قابل احترام و رعایت نیز می باشد.

همه ما با نوع حجاب یک بانوی ایرانی آشنا هستیم که می توان گفت نماد آن چادر است.حال شما نوع حجاب یک زن عرب را با نوع حجاب یک زن مسلمان اهل مالزی در کنار حجاب یک بانوی ایرانی قرار دهید، بگذارید طوری دگر بگویم. فرض کنید یک زن با حجاب متعارف در کشورهای عربی(روبنده)  و یا مالزیایی( پوشش کامل سر به همراه استفاده از کت شلوار) در حال راه رفتن در خیابان است تصور میکنید مردمی که این نوع حجاب را در خیابان ببینند چطور برخورد می کنند؟

به یقین از کنار آن به سادگی عبور نخواهند کرد و وقتی که با آنها در مورد نوع حجابی که دیده اند هم صحبت میشوی از معدل گفتارشان بر می آید که این نوع حجاب برای آنها ملموس نیست. عده ای آن را زیاده روی می دانند و یا عده ای دیگر برعکس، آن را بی حجابی تلقی میکنند. حال اگر این شکل از حجاب در کشورهای خاصی تعریف کامل از حجاب باشد. اینجا است که این سوال ایجاد میشود که

" آیا حجاب قانون است یا فرهنگ ؟ "

در این سالها که بحث پوشش در جامعه ما بسیار مطرح بوده است با اصطلاحاتی از قبیل بد حجابی آنچنانی آشنا شده ایم. ذکر همین اصطلاح ( بد حجابی آنچنانی) بیان کننده این مسئله است که حجاب چه رعایت و چه عدم رعایت آن دارای یک رنج است که مثلا اگر از آن بالاتر رود بدحجابی آنچنانی میشود. آیا همین مسئله می تواند بیان کننده این باشد که حجاب یک فرهنگ است ؟

موضوع بعدی اینکه همین رنج یا بازه نرمال بسته به موقعیتهای جغرافیایی متفاوت است و با آن متفاوت برخورد می شود. و یا این حجاب در بازه های زمانی متفاوت دارای تعاریف متفاوت وبه دنبال آن برخوردهای متفاوت است یعنی نوع برخورد ما با حجاب در دهه های 50 و 60 متفاوت از برخوردهای ما با حجاب در دهه های 70 و 80 است. به عبارتی دیگر تفکر و نوع برخورد ما با حجاب با گذر زمان تغییر کرده است. آیا این موضوع می تواند گواه این باشد که حجاب یک فرهنگ است؟

بسیاری از شهروندان ما و امروزه اکثر دولتی ها و مجلسی های ما در منازل خود از ماهواره استفاده میکنند. اینکه ما پذیرفته ایم آن بد حجابی آنچنانی (باتوجه به تعریف ما از حجاب) در منزل نمابش داده شود یعنی پذیرفته ایم که حجاب یک فرهنگ است؟. یا اینکه بسیاری از دیپلمات ها و دولتی های ما در سفر های خارجی با شهروندان و یا سیاستمداران کشورهای دیگر با نوع حجاب متفاوت یعنی همان بد حجابی (باتوجه به تعریف ما از حجاب) روبرو میشوند. این یعنی همان تفاوت فرهنگ ها در برخورد با مسئله حجاب؟

اگر تلویزیون ملی تصویر مجری زن تلویزیون  BBC رانشان می دهد یا فیلم سینمایی نشان میدهد که در آنها حجاب رعایت نشده است (باتوجه به تعریف ما از حجاب) این به معنای ترویج بی حجابی نیست؟ یا که نه، چون تلویزیون است ایرادی ندارد.آیا به آن معنا نیست که فرهنگ مردم ، حتی در یک جامعه اسلامی و در خانواده ها با اعتقادات اسلامی پذیرفته است که می تواند خانم خبرگو یا هنرپیشه را بدون حجاب (باتوجه به تعریف ما از حجاب) در تلویزیون مشاهده کند. بدون اینکه ایرادی داشته باشد؟

آیا همهء این صحبت ها می تواند بگوید که حجاب قانون است یا فرهنگ ؟

در انتها باید بگویم در هر فردی، در هر خانواده ای و در هر جامعه ای یک تعریف از حجاب و یک تعریف از بدحجابی وجود دارد، هم در جوامع اسلامی وهم در جوامع غیر اسلامی که اگر در آن محیط قرار بگیریم آن را می پذیریم. نه به آن معنا که به آن عمل کنیم. به آن معنا که وجود آن رادر کنار خود قبول کنیم.

نظرات 3 + ارسال نظر
گیلدا جمعه 7 آبان‌ماه سال 1389 ساعت 05:31 ب.ظ http://gildaa.persianblog.ir

اگر حجاب فرهنگ باشه، با فشار خانواده روبرو می شود
و اگر قانون باشد با فشار حکومت


..............................
شما بگویید: فرهنگ است یا قانون؟

فکر میکنم در متن به کنایه به نظرم اشاره کردم اما واضح میگویم. از نظر من حجاب یک فرهنگ است

حمید صمیمی شنبه 31 فروردین‌ماه سال 1392 ساعت 07:55 ب.ظ

علیرضا سه‌شنبه 26 شهریور‌ماه سال 1392 ساعت 01:49 ب.ظ

قانون حجاب نشانه خوی تحمیلگر اسلام است....این خوی تحمیلگر از نشانه های توحش است

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد